Vineri, acasă

18 May , 2013 Andrei Ciobanu Uncategorized

Azi am stat acasă. Impropriu spus am stat…

Dat fiind că am cinci muncitori oameni harnici care-mi aplică stratul de tencuială decorativă pe casă, am avut de alergat să cumpăr diverse. Știți voi,  totdeauna se găsește acel singur lucru de care ai nevoie la un momentdat, știi că există, dar nu-l găsești. Și pleci de acasă să-l cumperi, iar la întoarcere te împiedici accidental de el.

La mine nu e cazul. Dar tot a trebuit să fac vreo trei drumuri  până-n Brico să cumpăr, ba trafaleți, ba pensule, ba bandă abrazivă. Și am fost și până în Leroy Merlin să iau o doză de trecere. O alergătură continuă și statul ăsta acasă…

După 4h jumate’ de somn (am stat cu gândul la Gatsby) m-am trezit să mă apuc de treabă. Mă rog, să fiu acolo omul ăla care impulsionează băieții să muncească. Să-mi exercit spiritul de lider. Și ochiul de critic. Doar că ochii mei de critic erau aproape închiși în timp ce faceau o autocritică pentru lipsa de odihnă. Până a venit cafeaua.

N-o fi fost ea cafea Starbucks, dar și cafeaua de acăsă are un stli aparte de a te trezi. Brusc, după o ceașcă de cafea, vreo două ore de aer mai răcoros și o atmosferă muncitorească, mi-a mai trecut din somn.

La început am ajutat băieții cu schela. Fiind o schelă din lemn, construită de ei, eu îmi făceam datoria să le spun să fie atenți la cablul de fibră optică.Vorba aia, fiecare cu ce-l doare. Nu mai stau acasă decât până luni, dar măcar atât să am net. Ori suntem internauți ori nu mai suntem.

Acum, după ce a trecut această zi în care mi-am pus din nou organismul în fața faptului împlinit de a se odihni doar la jumătate din norma corectă de somn, m-am gândit să vă spun că nu e ușor și relaxant nici să stai acasă.

Mă rog, acestea fiind spuse, vă urez un Weekend plăcut!

2 Responses to “Vineri, acasă”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>One response to “Vineri, acasă”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *