Vizita virtuala in Straja

15 November , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

După cum spuneam și întrun articol precedent, în perioada următoare o să petrec un mini sejur la Straja. Așa, ca de final de Superblog, sau de finală, mai bine zis.

Am decis să merg din mai multe motive, principalul fiind șansa de a mă reîntâlni cu superbloggerii. Dar nici nu am avut ocazia să ajung în acea zonă până acum. Nu am auzit de vreun cantoment în Straja sau de vreun eveniment foarte mediatizat care să se țină în această stațiune.

Dar, ca orice blogger, am zis să studiez puțin site-ul pensiunii la care voi petrece cele 2 zile. Nu de alta, dar ca să știu la ce nivel să-mi setez așteptările. E întotdeauna bine să știi la ce să te aștepți când mergi întrun loc, iar un site plin cu poze poate ajuta potențialii clienți să aleagă mai ușor între mulțimea de spații de cazare disponibile cam în orice stațiune turistică.

Primul lucru care-mi sare în ochi când intru pe site sunt butoanele cu promoții, amplasate fix peste două bannere către un site extern și peste lista cu oameni care au dat like la pagina de Facebook. Nu zic că nu e un motiv de laudă să ai aproape 6000 de likeuri, dar mă gândesc că oamenii intră pe site pentru a afla informații , nu câți fani are pensiunea. Trecem cu vederea, dăm scroll și dăm peste o scurtă prezentare în care se scot în evidență din primele rânduri punctele forte ale vilei în ceea ce privește sporturile de iarnă. Nu cred că o să fac schi în Straja, dar e bine de știut pentru viitor. Eu consider mai importante  aceste detalii de ordin tehnic decât numărul de fani.

Dacă continuăm să derulăm ajungem în final și la un tur virtual, foarte util pentru o primă impresie, însă poziționat cam jos. Eu l-aș fi pus la început, sau într-o pagină specială cu un buton în partea de sus. Eventual în locul Headerului format din bannere, likeuri și promoții. Header care devine redundant când intri pe pagina de promoții. Promoții destul de atractive, de altfel.

La urma urmei, cred că un site al unei pensiuni ar trebui să conțină cam așa: pe prima pagină o scurtă prezentare și musai poze cu exteriorul. Și apoi pagini separate pentru camere/tur virtual, promoții, împrejurimi și contact. Cam atât. Partenerii pot fi menționați la secțiunea de contact în partea de jos. Mai ales că nu există linkuri către fiecare în parte.

Mai important decât site-ul este doar impresia pe care ți-o faci când ajungi acolo, la pensiune. Impresie pe care o s-o găsiți tot aici, peste vreo 2 săptămâni.

 

Articol participant la Superblog 2013.

 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

cabanaiarnamuntepartiepensiunestrajazapada


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *