Cinefil – Neighbors / Vecini de coșmar

No Comments

neighbors- posterDupă multă reclamă și un marketing pozitiv, rulează Neighbors (“Vecini de coșmar”). Un film mult așteptat de adolescenți si amatorii de teenage movies. Cei care au adus publicului: „This is the end” doresc să surprindă din nou.

Sunt prezentați în prim plan doi tineri proaspăt căsătoriți care cresc fericiți un copil. Ei s-au mutat în casă nouă într-un cartier liniștit. Mac Radner are un job de birou stabil, pare mulțumit de viața de părinte. Acasă îl așteapta soția sa Kelly care are grijă de cea mică. Pare că duc dorul vieții pe care o aveau înainte, dar nu sunt complet plictisiți de viața de familie.

Totul decurge în acest ritm ușor boem până când în cartier se mută o frație. Cei de la Delta Psi par să adopte un alt stil de viață. Petrecerilestudențești ale acestora fac din viața lor liniștită un calvar. Și peste toate aroganța lui Teddy, liderul frăției, îi scoate din sărite pe zi ce trece.

Mitocănia noilor locatari din casa de lângă face ca familia Radner să porneasca un mic război cu ei pentru a redobândi liniștea și intimitatea din sânul familiei. Se pare că această luptă merită orice risc și necesită planuri elaborate.

Regia este semnată de Nicholas Stoller, iar scenariul de Andrew J. Cohen si Brendan O’Brien. Personajele principale sunt interpretate de Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Christopher Mintz-Plasse si Dave Franco.

Cum obișnuiesc, am să arunc o privire și asupra „barometrelor” de măsurare: IMDb oferă un rating de 7.3, RottenTomatoes un tomatometru de 74% cu o audiență de 78% și metacritic.com un metascor de 68 cu un user score de 6.7.

Premiera în Statele Unite a avut loc pe 9 mai. Comedia de față a intrat direct pe primul loc în box office-ul de peste ocean cu încasări de 51 milioane de dolari.  Thewrap.com susține că acest film este excepțional pentru că „încearcă cu succes să reinventeze comedia de studio”. Cei de la Tampa Bay Times spun că: „are un scenariu înțelept ce acoperă glumele excesive și slabele lecții de morală”.  După părerea mea, acest scenariu ține atent spectatorul de la început până la sfârșit,fără să se plictisească.

Cum am spus și la început, filmul este recomandat celor care adoră filmele americane cu adolescenți,  cei care revăd anual cu plăcere comediile din seria American Pie sau alte producții din această categorie. “Neighbors” parcă aduce un plus de maturitate, dar pe aceeași linie de umor. Este distribuit în Romania de Ro Image și are premiera pe 16 mai. Vă doresc vizionare placută.

A fost Vlad Trif, în premieră pe Blogul Mioritic, însă un delegat constant al lui Emil.

3 Responses to “Cinefil – Neighbors / Vecini de coșmar”

    • Cinefil – The night before – Andrei Ciobanu says:

      […] povestea a trei prieteni: Ethan (Joseph Gordon-Levitt – The Walk), Isaac (Seth Rogen – Vecini de coșmar) și Chris Roberts (Anthony Mackie – Love the Coopers) care și-au format un obicei: să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *