Room Escape – SmartEscape – The Cell

No Comments

De ceva vreme tot văd pe la știri (rar, când mă plictisesc și pornesc televizorul) că fenomenul “room escape” a ajuns și în România. În ce constă?

Pe scurt, oamenii se duc de bună voie într-un loc unde sunt legați și încuiați, iar ei trebuie să folosească indiciile ascunse prin diverse locuri din cameră, să rezolve puzzle-uri și enigme pentru a reuși să iasă afară. Știți cum erau tot felul de enigme pe care exploratorii trebuiau să le deslușească pentru a intra în piramide? Chestia asta cu room escape e opusul. Nu intri în piramidă ci încerci să ieși. Fără ceva bogății.

Văzând reportajele pe acest subiect, mă gândeam de ce ar face cineva asta. De ce ai vrea să fii legat și încuiat într-o camera? Poți face asta și acasă. Încui ușa, apoi arunci cheia pe geam. Și încearcă să evadezi. Ok, e un joc, dar care e partea distractivă? Nu am reușit să înțeleg. Până când, săptămâna trecută, Raluca m-a întrebat dacă vreau să particip la un astfel joc. Având în vedere că tocmai mi se eliberase o fereastră în program, am decis să dau curs invitației.

Și am ajuns la SmartEscape. Ei găzduiesc un astfel de joc de room escape și lucrează la construcția altor două. Momentan este deschis “The Cell”, în curând va fi gata și “Securitatea”(cu tematică comunistă) și ulterior ceva cu un Laborator. Acolo cred că va fi mai simplu, pui acid sulfuric pe lacăt și evadezi.

Înainte de evadare, a trebuit să deslușim un mic puzzle pentru a putea intra :). O idee bună care îți da șansa să te gândești bine dacă chiar vrei să intri acolo. O ultimă ocazie să te răzgândești, dacă vrei. Am reușit să intrăm și am dat nas în nas cu cei care tocmai terminaseră jocul.

Ni s-a oferit un pahar cu apă și o scurtă prezentare a jocului, într-o cameră plină cu puzzle-uri logice, care mai de care mai captivante. Noroc că nu făceau parte din joc, altfel și la ora aceasta încercam să evadez. Dacă ajungeți acolo o să vedeți la ce mă refer.

Am aflat, de asemenea, că ideea de room escape ar fi apărut prin 2004, în Japonia. Și se pare că în Europa, cele mai multe astfel de camere se găsesc la vecinii noștri de la vest, în Budapesta. Nu voi face acum comentarii răutăcioase despre cum/ de ce încearcă ungurii să evadeze.

Înainte de începerea jocului am fost încătușați (cu cătușe adevărate, tip DNA, nu d-alea roz de care folosiți în timpul liber) și legați la ochi pentru a nu putea vedea unde suntem duși. Odată ajunși în celule am fost legați și cu lanțuri de picioare iar apoi ușile de la celulă s-au închis și jocul a început. Nu o să vă dau detalii despre cum și în ce locuri inedite am găsit indiciile pentru că aș strica farmecul jocului. Vă pot spune doar că e bine să ai puțină dexteritate și e foarte important să fii atent la detalii. Eu am fost închis alături de Malaezu, iar la joc au mai participat Emil, Paul Duțu, Raluca, Sofia, Paul Barbu și Laura.

Am reușit să evadăm în timpul alocat, mai exact în 57 de minute din 60. Am înțeles că recordul ar fi de 30 de minute, dar mă îndoiesc că fără ceva cunoștințe despre locațiile indiciilor poți scoate un astfel de timp. Poate sunt doar heităr și persoanele respective sunt foarte inteligente și gândesc rapid. Sau poate au un trecut plin de evadări și a fost floare la ureche. Rămâne să-mi spuneți și părerea voastră după ce mergeți la SmartEscape.

Evadare plăcută!

8 Responses to “Room Escape – SmartEscape – The Cell”

  • says:

   […] cu Sofia, Laura, Emil, Andrei, Paul B., Paul D., Malaezu am format echipa #Blogger57. De cum am pasit in vila de pe Vasile […]

  • Escape Room. Puzzler. | says:

   […] va zic si de echipa mea: a fost formata din Andrei, Paul si Raluca (cu care fusesem si in experienta trecuta), singura INTRUSA fiind Iulia, aflata la […]

  • Smart Escape- o noua experienta. – Paul Dutu says:

   […] experienta Smart Escape au mai scris (in ordinea in care apar in poza) Sofia, Paul, Raluca, Laura, Andrei, Malaezu si […]

  • […] Escape-room-ul nu era cu tematică Paper Towns, cum mă așteptam, ci cu tematică Stalingrad. Ceva original, bazat pe lupta istorică și care are legătură cu numele locației. Camera este foarte bine realizată, cu o atenție foarte mare la detalii însă, tocmai pentru a păstra atmosfera de război, este foarte grea. Am înțeles că organizatorii vor s-o modifice pentru a devein mai facilă însă nu știu dacă e un lucru tocmai bun. […]

 

Categories: EscapeRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *