1 Mai ploios

26 April , 2014 Andrei Ciobanu Diverse

1 mai ploaiePentru că se apropie 1 mai, ziua internațională a Muncii și ziua românească a mâncatului de mici și băutului de bere,  am decis să fac câteva precizări.

Cum vremea nu se anunță a fi tocmai potrivită pentru grătare și mers la picnic, meteorologii anunțând că de 1 mai va ploua, o idee bună dacă sunteți pasionați de mici este să vă interesați ce restaurante comercializează astfel de produse. Eu cred că majoritatea, dar e bine să verificați.

Ploaia va da peste cap și planurile celor care vor să meargă la mare în Vama Veche să facă beții fără pereche.  Problema nu e că îi plouă cât stau în cort, ci că le intră apă de ploaie în bere și li se sting țigările. Așa că vor rămâne și rokerii pe aici prin capitală, aglomerând restaurantele din București în loc să stea în nisipul ud de pe litoral.

Nu știu de unde și până unde a apărut tradiția asta cu micii și nu-mi dau seama dacă e apreciată pentru că mititeii merg cu bere sau pentru că românului îi place berea și are nevoie și de ceva de mâncare lângă ea. Cert e că acest obicei s-a cam împământenit și că aștept să văd cum vor încinge politicienii grătarele, încercând să facă o campanie electorală pentru europarlamentare pe ploaie.

Am auzit în schimb o reclamă cum că un post de radio ar organiza un mare grătar cu vreo 20 de mii de mici, dacă vă interesează astfel de evenimente. Acțiunea va avea loc într-un mall care până acum se dădea corporatist. Nu prea văd legătura între corporații și mici, dar poate vor să se reprofileze. Dacă vreți să mergeți și nu știți unde, lăsați un comentariu, ca sa nu le fac reclamă gratuită.

Mă rog, ideea e că o să plouă și ar trebui să vă faceți rezervări la cât încă mai sunt locuri.

Vorbeste acum sau taci pe vecie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *