Cinefil – Atac de ziua națională / Bastille Day

Atac de ziua naționalăAtac de ziua națională  este un film de acțiune al cărui  regizor este  James Watkins, iar în partea de distribuție îi regăsim pe Richard Madden, Kelly Reilly, Idris Elba, Charlotte Le Bon, Jose Garcia. Richard Madden nu trece neobservat, acesta interpretând personajul a cărei acțiune conturează întreaga producție, și anume Michael Mason. Acesta s-a făcut remarcat în îndrăgitul serial Game of Thrones în rolul lui Robb Stark.

Filmul are de toate, acțiune captivantă presărată cu replici amuzante, oferă o lecție importantă despre maipularea maselor, influența banilor și efectul  acestora prin intermediul  mass-mediei.

Acțiunea se desfășoară într-o capitală europeană, în Paris, care în ultimele luni a fost scena unor atacuri sângeroase, transpuse în această producție. Michael, deși provenea dintr-o familie înstărită, ce avea aspirații înalte, de a deveni medic, din cauza unor probleme familiale, ajunge să fie un hoț de buzunare. Fin observator al obiectelor valoroase, îi atrage atenția o geantă pe care o fură, însă rămane surprins că aceasta, aparent este lipsită de interes, neavând valori materiale, ci o bombă care declanșează șirul aventurilor. Din acest momentul totul decurge contra cronometru având în vedere că atacurile se produc în apropierea Zilei Naționale a Franței. Manson devine principalul suspect, iar poliția franceză este pe urmele lui.

Serviciile secrete americane vor să ajungă primele la Michael Manson și îl trimit pe agentul Sean Briar să îl captureze pe suspect, care după o lungă și palpitantă urmărire constată cu stupoare că Michael este doar un pion într-un joc de mare anvergură, pe care îl folosește pentru a-și îndeplini misiunea și de a-i demasca pe adevărații raufăcători.

Sean Briar ignoră ordinele date de superiori și se hotarăște să lucreze pe cont propriu, îl recrutează pe Michael constrângându-l să-și exercite talentul de hoț pentru a afla informații și pentru a reuși să găsească centrul corupției.

Filmul îți oferă doza de acțiune, suspans, situații neașteptate și amuzament.

Atac de ziua națională rulează în toate cinematografele partenere RoImage. Vizionare plăcută!

Articol scris de Alina-Elena G. .

Categories: Cinefil Din alte turme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *