Cinefil – BIFF ediția 2014

18 March , 2014 Andrei Ciobanu Cinefil

BIFFCa orice blogger cinefil care se respectă, vă anunț că în curând se va desfășura la București cea de-a 10-a ediție a BIFF ( Bucharest International Film Festival).

Ediția de anul acesta va dura o săptămână, in intervalul 26 martie – 2 aprilie. Proiecțiile se vor face în cele 4 cinematografe participante (dacă nu mă înșeală memoria, exact cele de anul trecut), mai exact: Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Sala Cervantes (Institutul Cervantes).

Dacă anul trecut festivalul a fost deschis de „Jagten”, anul acesta cortina va fi ridicată de „La grande bellezza”, un film Italian premiat cu un Oscar, un Glob de aur și un premiu BAFTA, peliculă ce va avea premiera pe 28 martie.

Ediția din acest an, vine cu mai multe noutăți. Pe lângă schimbarea brandului din B-EST IFF în BIFF, vom avea și mai multe zile de proiecții și mai multe filme, dar și mai mulți invitați.
Programul va putea fi găsit pe site-ul oficial al evenimentului, adică aici. Urmând ca toate informațiile legate de eveniment să se afișeze întâi acolo și apoi pe alte site-uri partenere.

Dacă vă plac filmele bune și vreți să vedeți și pelicule care nu sunt afectate de clișeele americane și care au ceva nou de spus, vă invit la festival. Eu voi încerca să ajung și voi reveni cu informații atât despre filmele participante în concurs cât și despre cele care vor fi prezentate în premieră în țara noastră, unele în exclusivitate la acest festival.

Cinematografele partenere sunt situate în apropierea stațiilor de metrou dar și de transport de suprafața pentru a facilita participarea la eveniment, semn că organizatorii s-au gândit și la public, nu doar la participanți.

Însă, până pe 26 martie, când începe BIFF, ne bucurăm de zilele frumoase și de cinematografia predominant americană, prezentă în mall-urile din țară.

4 Responses to “Cinefil – BIFF ediția 2014”

biffcinemafestivalfilm


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *