Cinefil – Crăiasa zăpezii 2

No Comments

Crăiasa zăpezii 2Despre Crăiasa zăpezii 2 o să ne vorbească Emil, din moment ce are mai mult timp liber.

Poate sunt eu pretențios (și heităr, ar zice unii), dar nu-mi place să văd pe net fraza: Nu am văzut filmele precedente, dar acesta m-a atras să o fac. Urăsc să văd asta în special la bloggerii care frecventează vizionările de film. Nici măcar pe vecinul de bloc nu l-aș întelege dac-ar zice asta, d-apăi pe bloggerul care se laudă cu ale sale cunoștințe cinematografice.

Problema mea este, în principal, cu bloggerii unde aceasta sintagmă este regula și nu excepția. Din punctul meu de vedere, când vezi că este partea a VII-a a unui film ai 2 variante: te apuci să le revezi pe celelalte ori nu mergi la vizionare. În cazul ultimului Star Wars, că la el făceam referire, sigur se găsea vreun prieten fan al seriei care să-și împărtășească pasiunea pentru Star Wars altora.

Sunt, însă, persoane care susțin că fiecare film ar trebui să poată fi văzut independent. Nu sunt puține persoanele care laudă un film pentru această calitate: poate fi văzut și înțeles fără să le fi văzut pe cele de dinainte. Personal, nu sunt de acord cu acest lucru.

Ok, sunt francize unde este vorba doar de nume. Pot să nu aiba legături între ele filmele, cum sunt, de exemplu, filmele cu Asterix si Obelix (alt exemplu nu mi-a venit în minte). Atunci da, poți merge la cel mai recent Asterix si Obelix și să spui ca e primul cu cei doi pe care l-ai vazut.

Când, însă, e vorba de o poveste, când vorbim de prequel ori sequel, lucrurile se complică. De fiecare dată dau exemplul cărților: NIMENI nu se apucă să citească volumul 2 dintr-o carte dacă nu l-a citit pe primul. Zic volumul 2 ca să nu zic volumul 7!

Am totuși și un contra-exemplu fericit: Crăiasa Zăpezii 2. În Romania au fost aduse cele două părți la o diferență de aproape o lună, însă partea a doua e gândită să o poți vedea independent. Filmul incepe cu o lungă introducere despre ce s-a intamplat în prima parte. Înteleg, deci, de ce le-au lansat așa: poți nimeri la oricare dintre ele, trebuie să te bucuri de partea a doua și să te facă să vezi prima parte ori să-l vezi pe primul și să dorești să-l vezi și pe al doilea.

Și legat de Crăiasa Zăpezii, vă mai spun doar că au schimbat complet echipa care l-a dublat. Vedetele sunt acum Cornel Ilie (de la Vunk), Oana Roman și Ellie White. Dublajul e mai bun decât la prima parte, însa filmul, ca atare, mi s-a părut mai slab. O recenzie completa a filmului gasiti pe blogul meu, Cinemil.ro.

Pentru că, nu e Andrei la microfon, ci este Emil Calinescu, care vă mulțumeste pentru că i-ați citit articolul.

Crăiasa Zăpezii 2 intră în cinematografe în prima zi a anului 2016, fiind distribuit în România de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor și vizionare plăcută!

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *