Cinefil – Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?

10 November , 2014 Vlad Trif Cinefil

Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne? / Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?/ Serial (Bad) Weddings

Cu ce ti-am gresit noi, DoamneFranța reprezintă de multă vreme un amalgam cultural și are o societate în care imigranții încep să își facă loc încet dar sigur devenind componente de zi cu zi ale tabloului social. Producția tratează niște probleme de care lumea de acolo se izbește inevitabil și cu care trebuie să se acomodeze. Avem în prim plan niște părinți care practic nu își imaginau că multiculturalismul poate fi o problemă atât de mare. Acest tip de probleme și divergențe rasiale sunt amestecate aici cu un umor destul de bine adaptat.

Cu ce ţi-am greşit noi, Doamne?  îi prezintă pe soții Verneuil, niște burghezi catolici de provincie, nişte părinţi mai degrabă destul de open-minded. S-au străduit întotdeauna să fie deschişi. Unele evenimente s-au dovedit, însă, greu de înghiţit atunci când prima dintre fiicele lor s-a căsătorit cu un musulman, a doua cu un evreu iar a treia cu un chinez. Speranţele lor de o vedea, în sfârşit, pe una dintre ele căsătorindu-se la biserică s-au canalizat, aşadar, pe mezina, care, aleluia, tocmai a întâlnit un actor catolic.

IMDB oferă un rating de 7.0 iar rottentomatoes un scor al audienței de 94%.

Filmul este regizat de Philippe de Chauveron, scenariul tot de Philippe de Chauveron  ajutat de Guy Laurent. Rolurile principale sunt interpretate de Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Elodie Fontan și Pascal N’Zonzi.

Este de necrezut cum industria de film franceză lansează anual câte un blockbuster. Cu un buget mic și cu multa imaginație, filmul este o capodoperă amuzantă. Bineînțeles că această comedie nu este pentru toată lumea. Sunt niște chestii legate de religie și rasism care nu ar fi pe placul tuturor, dar ar fi ideal să le înțeleagă. Dacă dorești să petreci timpul neluând totul ca pe un afront când faci glume, aceasta este comedia ta. Fiecare actor și-a jucat bine rolul iar regizorul a mers foarte bine cu ideea sa. Luigi Di Pilla, imdb.com

Filmul are premiera vineri 14 noiembrie și este distribuit în țara noastră de Odeon Cineplex.
Vizionare Plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *