Cinefil – Dragostea e chimie, nu magie

14 March , 2014 Ema Cinefil

better living through chemistry - Dragostea e chimie, nu magieComedia Better Living Through Chemistry – Dragostea e chimie, nu magie urmăreşte trăirile unui farmacist dintr-un mic orăşel, a cărui viaţă lipsită de evenimente se transformă într-un adevărat spectacol când devine proprietarul afacerii socrului său și începe o relaţie cu o clientă seducătoare.

La începutul filmului, Doug (Sam Rockwell) este un simplu farmacist într-o casnicie ce devenise monotona si plictisitoare, cu o soție care îl domină și nu îl respectă deloc și un fiu cu probleme, care îl ignoră complet. Frustrarea apare mai ales când este dominat de socrul său, acesta refuzând să îl lase să schimbe farmacia pe numele lui, deși nu îi mai aparținea.

Apariția lui Elizabeth (Olivia Wilde) în viața lui este ca o trezire la realitate, făcându-l să se gândeasca la viața lui și la care îi sunt prioritățile. Aventura lui Doug cu Elizabeth devine extrem de interesantă în momentul în care acesta începe să consume produse farmaceutice și băutură, care îi dau stări euforice. Consumul excesiv de medicamente are și o parte pozitivă pentru el, faptul că îi îmbunătățește în mod surprinzător comunicarea cu fiul său.

Situația personală devine și mai complicată când apare FDA-ul în control, aducându-l în punctul în care acceptă să îi dea o supradoză de medicamente soțului lui Elizabeth și să facă planul de a-ți părăsi familia și de a fugi cu aceasta.

Din fericire, Doug realizează la timp că greșește și, ajutat de întâmplare, reușește să facă lucrurile corect.

Metamorfoza radicală prin care trece personajul principal reprezintă subiectul filmului. Personajul este de nerecunoscut la sfarșit, fiind complet diferit de farmacistul “bun” de la începutul filmului.

Filmul Better Living Through Chemistry – Dragostea e chimie, nu magie este un film comercial, cu un subiect relativ banal, însă regizorii Geoff Moore și David Posamentier  reușesc să facă un film amuzant, care te distrează pe moment.

Poate fi vizionat în cinematografe de vineri, 14 martie 2014 și este distribuit în România de RoImage.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *