Cinefil – The Equalizer

25 September , 2014 Andrei Ciobanu Cinefil

The EqualizerÎn vremuri tulburi în care societatea este controlată de mafie și oamenii încep să-și piardă speranța în “mai bine”, în mintea unor oameni mai curajoși se înfiripă idei de binefacere. Așa a apărut Kick Ass și cam aceeași e și ideea de la baza The Equalizer.

Oceanul este format din picături și orice faptă bună are un impact major asupra vieții cuiva sau chiar a societății. Astfel, când viața sa liniștită este tulburată de nelegiuirile care se întâmplă în jurul său, Robert McCall (Denzel Washington) decide să acționeze. Devine astfel un fel de justițiar care acționează în umbră, luptând cu mafia rusă.

Având la bază serialul omonim din 1985, The Equalizer pare a fi o sinteză foarte bine făcută, acoperind eficient cele 130 de minute cu multă acțiune și multe idei de a folosi obiecte obișnuite pe post de arme. E normal, că omul de rând nu are acces la armament, dar un tirbușon găsește prin casă.

“He didn’t come for help, he came for permission”

Cu o vastă experiență în filmele de acțiune și cu 2 premii Oscar în vitrina sa, Denzel Washington reușește din nou să aibă o prestație demnă de laudă. Și cred că rolul i s-a potrivit mult mai bine decât i s-ar fi potrivit lui Russel Crowe (Noe), care fusese ales inițial. Mai ales că Russel s-ar fi ascuns mai greu în întuneric (#glumeCuNegri). Iar faptul că până acum nu a apărut în serii de pensionare precum Expendables sau Bad Ass sugerează că Denzel încă  poate să  încânte publicul în mod solitar și să atragă lumina reflectoarelor doar asupra lui.

The Equalizer inoculează în mintea privitorului ideea că dacă vrea să facă justiție o poate face. Trebuie doar ceva aptitudini de mercenar și creativitate în transformarea obiectelor din mediul înconjurător în arme. Idei d-astea avea și Statham în Parker, când a folosit acel scaun, însă aici sunt folosite obiecte mai inedite decât banalul scaun.

Veți vedea la ce mă refer, de vineri în cinematografe.

Vizionare plăcută!

The Equalizer este distribuit în România de InterCom Film.

3 Responses to “Cinefil – The Equalizer”

    • The Equalizer | says:

      […] pozitive din blogosfera. Aici enumar articolele scrise de: Angela, Laura & Onut, Flavius, Andrei si […]

2 Responses to “Cinefil – The Equalizer”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *