Teatru – Vicleniile lui Scapino – Masca

3 October , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

vicleniile lui ScapinoOctombrie 2014. Cu ocazia aniversării a 25 de ani, Teatrul Masca lansează un nou spectacol: Vicleniile lui Scapino, după Moliere.

Am avut ocazia să văd spectacolul în avanpremieră marți, cu ocazia deja tradiționalului eveniment blogosferico-cultural: Ziua bloggerilor la Masca. Este o comedie frumoasă, dinamică (precum majoritatea pieselor de la Masca) și plină de umor, atât de limbaj cât și de situație.

Piesa, în regia lui Mihai Mălaimare, ne prezintă vicleniile puse la cale de Scapino (Massimilliano Nugnes) pentru a-și scăpa cei doi prieteni de probleme, indiferent de natura lor. Creativitatea de care dă dovadă în găsirea de soluții dar și umorul cu care pune aceste soluții în practică îl transformă pe Scapino într-un personaj care vă va încânta pe toată durata spectacolului și care vă va aduce un zâmbet pe buze de fiecare dată când vă veți aminti de el.

Valentin Mihalache și Aurel Sandu au de asemenea două roluri foarte complexe, de părinți, roluri foarte bine conturate și puse în scenă de cei doi. De la ticuri și gesturi până la limbaj și joc scenic, Argante și Geronte sunt exact genul de personaje fără de care piesa ar fi oarecum goală.

Puteți să-i vedeți pe toți, pe scenă, în această seară, la premiera spectacolului. Vă las mai jos un colaj video făcut de Redacția4fun să vă faceți o idee.

Distracție plăcută!

Mulțumesc Teatrului Masca pentru organizarea celei de-a 4a ediții a zilei bloggerilor și felicitări actorilor pentru toată munca depusă, atât pentru spectacole, cât și pe durata verii în cadrul proiectului Statui Vivante.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *