Info – Cu arme sau fără?

4 October , 2014 Andrei Ciobanu Diverse

armeMarea majoritate a populației preferă să urmărească filme de acțiune. Actorii contează mai puțin, important e să existe cât mai multe arme și cât mai multă distrugere? Dacă, pe lângă aceste elemente se poate adapta și o poveste frumoasă, e perfect. Dacă nu, merge și fără.

V-ați întrebat însă de ce se întâmplă acest lucru? De ce oamenii preferă să vadă filme cu crime și distrugeri? Mai ales că nu sunt tocmai lucruri frumoase. Ba chiar, sunt aproape convins că nimănui nu i-ar plăcea să aibă parte de o realitate ca cea prezentată în pelicula respectivă.

Tocmai aici e răspunsul. Oamenii se bucură de scenele din film pentru că nu le-ar plăcea să trăiască așa ceva în viața reală și, prin intermediul marelui ecran reușesc să ia o mică doză de adrenalină, ca și când ar face parte din scena respectivă. Plus că încă din antichitate oamenii au avut un punct sensibil pentru omor, de aceeau au existat gladiatori.

Revenim însă la zilele noastre. În România anului 2014 nici nu ai acces la armament. Nu că ai avea ce face cu el dacă nu ești vânător, dar sentimentul de putere pe care ți-l dă o armă este ceva aparte. În SUA toată lumea are acces la armament și din acest motiv vedem toate acele știri cu copii care terorizează școli întregi cu ce găsesc prin casă. Părerea mea e că e mai bine fără. Dacă vrei să te joci cu o armă poți să te înscrii la un curs de tir sau chiar să mergi la un poligon și să tragi cu o armă adevărată. Am prieteni care fac asta.

O altă variantă ar fi să-ți cumperi o pușcă cu aer comprimat. Nu e letală și nu poți pleca cu ea la vânătoare (din câte știu eu) dar poți să tragi cu ea în doze goale, când pleci cu colegii la un team-building, ceva.  Mai pui și o lunetă zeiss și deja îți poți face propriul concurs de tir. Avantajul ar fi că ai arma ta și poți trage oricând, fără a fi nevoie să respecți programul impus de poligonul la care faci tir în mod obișnuit. Un alt avantaj ar fi că e arma ta și ai grijă de ea corespunzător.

Alegerea îți aparține, poți să te mulțumești cu privitul la filme sau poți să-ți creezi propriul film de acțiune. Cu arme, dar fără victime.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *