Cinefil – John Wick

28 October , 2014 Andrei Ciobanu Cinefil

Cunoscutul protagonist din The Matrix, Keanu Reaves, revine pe marile ecrane începând de pe 31 octombrie în noua peliculă John Wick, în care are rolul principal.

Actorul, care a împlinit luna trecută vârsta de 50 de ani, animă personajul John Wick, un asasin care renunță la viața criminală pentru a trăi fericit alături de persoana iubită. Însă atunci când pierde tot ce avea mai drag se hotărăște să revină în joc.

Pelicula de 100 de minute, cotată de iMDb cu nota 8.2 este una plină de acțiune unde gloanțele zboară prin aer mai ceva ca pe frontul din Fury. Doar că aici, de cele mai multe ori, își nimeresc ținta cu o precizie chirurgicală. Avem și câteva scene de luptă corp la corp și chiar un actor din Mortal Kombat: Daniel Bernhardt. Chiar și așa, punctul forte al filmului rămâne povestea. O poveste tristă dar frumoasă, bine relatată, cu un John Wick bine conturat și cu abilități pe care până și Equalizer ar fi gelos. Pe lista numelor cunoscute îi mai găsim pe Michael Nyqvist (Trilogia Millenium), Alfie Allen (Theon – Game of Thrones),  Willem Dafoe (Vânătoarea de spioni) și frumoasa Adrianne Palicki (G.I. Joe).

Se pare că atunci când doi coordonatori de cascadorii (David Leitch și Chad Stahelski) cu experiența unor filme  mari precum 300 și Fight Club se hotărăsc să regizeze un film, reușesc să facă ceva frumos dacă au la îndemână un scenariu bun. Iar John Wick este dovada faptului că Hollywood-ul încă este regele producțiilor de acțiune.

La fel ca și în The Equalizer, personajul negativ este reprezentat de mafia rusă. Nu-mi dau seama dacă rușii sunt chiar atât de răi pe teritoriul SUA sau dacă, de fapt, este ceva politic, însă filmele cu mafioți ruși par a fi unele reușite. De fapt, când te gândești la Rusia, îți vin în minte întâi lucrurile frumoase: rusoaice, Kremlin, caviar, vodka… și abia apoi te gândești la comunism și Crimea.

Așa că, dacă vreți să vedeți un film bun de acțiune,  John Wick vă așteaptă în cinematografele partenere Intercom.

Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *