Cinefil – Project X

No Comments

Project XChiar dacă l-am văzut în urmă cu ceva timp, zilele trecute, navigând pe net, am dat peste Project X, o comedie din 2012 bazată pe fapte reale.

Povestea pe care o are la bază a avut loc în Australia, dar acțiunea filmului se întâmplă în SUA. Un tânăr adolescent rămâne singur acasă și se lasă convins de amici să dea o mega-petrecere. Cum oamenii sunt sufletul petrecerii și timpul de a strânge suficienți petrecăreți era scurt, adolescenții dau anunț și la postul de radio local și împart și fluturași.

Nefiind o petrecere liniștită în care oamenii să bea un pahar de șampanie, să mănânce tort și să aprindă artificii de interior, lucrurile au scăpat repede de sub control și casa s-a umplut de persoane amatoare să petreacă și să-și facă de cap. Poliția este chemată să oprească petrecerea care deranja cartierul și atunci totul se transformă într-o adevărată revoltă.

E exact tipul de scenariu care a generat vorba “viața bate filmul”, pentru că dacă n-ai ști că are la bază o poveste reală ai spune că așa ceva chiar nu se poate întâmpla. E adevărat că e greu plauzibil că un adolescent poate distruge o proprietate și poate provoca pagube de milioane dacă este lăsat singur, însă nu e imposibil. E suficient să i se alăture alții care au la fel de puțină minte și care sunt la fel de inconștienți ca el ca lucrurile să degenereze.

Filmul este destul de bine realizat și reușește să scoată în evidență faptul că nu toate petrecerile sunt ca în majoritatea filmelor americane, dar și în #Selfie, cu un final fericit și lipsite de repercusiuni. Filmele precum Hangover, 21 and over, Harold & Kumar și restul din această categorie sunt făcute doar pentru a pune într-o lumină favorabilă tineretul și a-l convinge că indiferent ce se întâmplă, viața merge înainte și important e să se distreze. Însă lucrurile nu stau chiar așa.

Mai jos aveți trailerul, dar și imagini din povestea adevărată!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *