Cinefil – “Short Term 12”

8 April , 2014 Loredana Costina Cinefil

short term 12Short Term 12 e un loc unde adolescenţi din familii defavorizate, abandonaţi de părinţi sau ai căror părinţi sunt incapabili să îi crească sunt găzduiţi pentru o perioadă, ca punct de trecere spre un adăpost permanent, o familie adoptivă sau viaţa pe cont propriu. Responsabili de îngrijirea lor sunt patru tineri de 20 şi ceva de ani care au propriile poveşti, la fel de dramatice ca cele ale copiilor pe care trebuie să îi sprijine.

Povestea filmului e concentrată în jurul a trei personaje principale: Marcus, un tânăr care urmează să împlinească 18 ani, vârstă la care trebuie să părăsească adăpostul, însă nu se simte pregătit pentru viaţa de afară, Jayden, o adolescent rebelă dintr-o familie aparent bună, dar care ascunde o relaţie problematică cu tatăl ei, şi Grace, cea care conduce echipa de trei membri care trebuie să asigure în cadrul adăpostului un spaţiu sigur şi prietenos, dar care se confruntă cu amintirile din trecutul său în momentul în care o întâlneşte pe Jayden şi primeşte o veste la care nu se aştepta.

“Short Term 12” e un film care te impresionează tocmai pentru că nu încearcă să te impresioneze cu orice preţ. Poveştile prezentate au un aer natural, fiecare cadru e realist, actorii (mai ales Brie Larson în rolul lui Grace) oferă o reprezentaţie de zile mari, întreaga atmosferă e calmă, caldă şi are un soi de familiaritate care te face să ai senzaţia că te uiţi la o poveste despre un foarte bun prieten. Cu destulă dramă şi suspans pentru a te ţine în priză, cu dragoste, prietenie, poveşti de familie şi un optimism care îl face un film perfect pentru o după-amiază frumoasă.

Producția a câștigat Marele Premiu al Juriului în cadrul BIFF 2014 pentru „portretul convingător făcut căminului pentru copiii cu probleme și inspirat de tinerețea scenaristului-regizor; o poveste plină de emoție și care explorează multiplele fațete ale acestor suflete cicatrizate.”

Alex CallowaybiffBrie LarsonDestin CrettonJohn Gallagher Jr.Rami MalekStephanie Beatriz


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *