Teatru – “În Parc” – Godot-Cafe

7 April , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

În Parc - Godot-CafeDupă cum anunțasem, aseară am fost În Parc, la Godot-Café Teatru.

A fost prima dată când am trecut pragul acestei mici oaze de cultură din Centrul Vechi. E mică pentru că e una mai mare, două străzi mai jos, care se numește Teatrul de Comedie. Doar că se pare că dacă ai actorii potriviți, poți face comedie oriunde.

Godot are un avantaj față de celelalte teatre-pub. Are o lojă. Și așa frumos se vede scena de sus, deasupra fumului din sală, încât mă simțeam ca o veveriță ce se pitise într-unul din copacii care erau acolo, în parc, unde se întâlneau cele 4 cupluri din piesă.

Prima scenetă ce i-a avut în prim plan pe Ana Ularu și Istvan Teglas îi transformă pe aceștia în Mihai Eminescu și Veronica Micle. Acțiunea se petrece cândva după un revelion, astfel încât cei doi au rememorat printre altele și consumul exagerat de alcool al Luceafărului.

Apoi, Ana Ularu a deveni Mița biciclista și Isvan Teglas a îmbrăcat haine regale, devenind regele Ferdinand. Cei doi au reușit să pună puțin țara la cale, cu toate că majestatea sa își dorea să fie botanist. A plantat și o floare în parc.

Zeci de ani mai târziu, pe aceeași bancă din parc (sigur era aceeași, n-au schimbat-o, am fost cu ochii pe ea) au poposit Râmaru și Mihaela. Încă n-am înțeles cum a trecut el de paza care era amplasată la intrarea în parc (conform spuselor Mihaelei). Nu am putut decide care dintre cele două personaje era mai sărit de pe fix, dar am descoperit motivul arestării lui Râmaru. De fapt, marea greșeală pe care a făcut-o el nu a fost că a omorât niște femei. E plină lumea de ele. Dar să rupi o floare plantată în parc de însuși regele Ferdinand, asta e o crimă majoră.

Revenind în zilele noastre, pentru că „În Parc” anii trec mult mai repede decât în viața de zi cu zi, personajele care au urcat pe scenă formau un cuplu modern. Un cuplu în care el avea nevastă și copil, iar ea… era amanta lui. Problema în zilele noastre e că nu prea mai putem avea conversații fără să fim întrerupți de telefoanele mobile.

O piesă frumoasă, cu actori care reușesc să schimbe rolurile în același timp cu hainele, făcând un spectacol pe cinste, „În parc” poate fi văzută la Godot-Café Teatru.

One Response to “Teatru – “În Parc” – Godot-Cafe”

    • In parc | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE says:

      […] POVESTI, in adevaratul sens al cuvantului. Despre spectacol au mai scris amicii mei Ileana si Andrei, iar AICI gasiti articolul meu scris inainte de spectacol. Va invit cu drag sa mergeti sa-l vedeti. […]

 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Ana UlaruGodot Café-TeatruÎn parcIstvan TeglasRadu Iacoban

One response to “Teatru – “În Parc” – Godot-Cafe”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *