Teatru – Comedy.Show – La scena

7 April , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

Facebook-ul e plin de concursuri, care mai de care mai atractiv. Săptămâna trecută, la serviciu fiind,  într-o pauză am văzut un astfel de concurs la Comedy.Show. Am zis să particip și eu. O oră mai târziu eram declarat câștigător.

Cum nu am obiceiul să fac cercetări asupra spectacolelor la care merg, având experiențe anterioare în care după ce am văzut pe net clipuri, spectacolul a fost un complet deja-vu; până la ora începerii specatcolului eu eram ferm convins că merg la stand-up comedy. Ba chiar am ocupat și un loc mai în față, să pot pot să-i întorc glumele comediantului.

Însă, cel surprins am fost eu, în momentul în care am aflat că de fapt acolo se întâmpla altceva. Comedy.Show n-are legătură cu standup comedy. Mă rog, dacă excludem partea cu râsul. Comedy.Show este de fapt un spectacol de teatru de improvizație. Fără regie,  actorii urcă pe scenă și fac spectacolul în funcție de public. I se cer publicului fraze sau cuvinte și pornind de la acestea, se dezlănțuie umorul.

Trupa, formată din 4 actori principali, o domnișoară prezentatoare care se ocupă cu organizarea și un al cincilea element de bază în comedie amplasat strategic la clapele unui pian electronic,  are la activ peste 300 de astfel de spectacole*. Un număr cu atât mai impresionant cu cât ținem mai mult cont de faptul că vorbim de improvizație, ceea ce face fiecare spectacol unic. Și nu unic în felulu lui, cum sunt spectacolele normale de teatru, ci complet diferit de toate celelalte. Mă rog, singura asemănare fiind modul de organizare.

Pe fiecare scaun din sala există  un bilețel pe care invitatul va scrie un citat, un proverb, ceva ce-i trece lui prin minte. Am văzut destule hârtii d-astea care erau goale, nu-i nicio problemă. Apoi se strâng toate hârtiuțele și se pun pe scenă. În orice moment actorii de pe scenă pot alege una din respectivele hârtiuțe și vor continua spectacolul folosind acel “citat”. E foarte amuzant, o să vedeți.

În fragmentul de spectacol de mai jos, publicul a ales câte o frază pentru fiecare actor. Apoi, ei au făcut un cântecel, pe loc, în care au folosit fraza respectivă ca vers de încheiere. Eu zic că a ieșit superb. Nu credeți?

Biletele au preturi reduse la inceputul săptămânii așa că cu cât le luați mai repede, cu atât mai bine. Următorul spectacol va fi după Paști, iar detalii și concursuri găsiți pe pagina lor de Facebook.

* – 314 spectacole, 15 sezoane. Conform afișului oficial.

One response to “Teatru – Comedy.Show – La scena”

 

Bogdan DumitrescuComedy.ShowGabriel CălinescuGabriel RăuțăIoana de HillerinLa ScenaMarin Grigoreteatru


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *