Cinefil – Sicario

21 September , 2015 Andrei Ciobanu Cinefil

Sicario - asasinulDe vineri există un nou asasin în libertate. Aproape la fel de periculos ca Hitman, dar la fel de inofensiv ca toți ceilalți criminali de pe marile ecrane. Sicario (Asasinul), căci despre el este vorba, mi-a lăsat o impresie mai mult decât bună.

Povestea este relativ simplă: o agentă FBI (Kate Macer) este cooptată pentru o misiune guvernamentală de a lupta în războiul împotriva traficului de droguri ce se desfășoară la granița dintre Statele Unite și Mexic. În această misiune își dă seama că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par și că de multe ori există jocuri de culise la care nu se așteaptă nimeni.

Cu Emily Blunt (care a filmat pentru acest rol la doar 4 luni după o naștere) în rolul agentei FBI, acompaniată în acțiune de Benicio del Toro (Guardians of the Galaxy),Josh Brolin (Everest) și de Jon Bernthal (Fury (2014)), pelicula nu duce lipsă de o distribuție cu nume mari din lumea hollywoodiană, actori profesioniști care joacă bine și cresc mult valoarea unui film. Povestea, chiar dacă are la bază ideea arhicunoscută atraficului de narcotice la granița de sud a SUA, este foarte complexă și plină de imprevizibil, aspect foarte important pentru un film de acțiune. Personajele sunt bine conturate și dau un aer foarte mare de realism poveștii.

Sicario este genul de film care te face să-ți dorești să-l vezi de când vezi prima dată trailerul și să-ți pară rău când se termină. Nu este un film de duzină chiar dacă povestea sa ar părea oarecum comună. Acest aspect i-a adus review-uri bune și note mari pe site-urile de specialitate. Astfel, Sicario se bucură de un binemeritat scor de 90% pe rottentomatoes și de nota 8 pe imdb.

Din 18 septembrie Sicario poate fi văzut pe marile ecrane ale cinematografelor partenere Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *