Cinefil – The Little Prince / Micul prinț

2 December , 2015 Nenciu Alecs Cinefil

The Little Prince este o ecranizare a nuvelei omonime scrisă de aristocraLittle prince postertul francez Antoine de Saint-Exupéry în anul 1943. Nuvela este a treia cea mai tradusă carte din lume, și a fost votată drept cea mai bună carte a secolului XX în Franța. Antoine de Saint-Exupéry, deși a rămas cunoscut lumii ca poet și scriitor francez, era și un aviator, pionier al timpului în care a trăit. Nuvela este inspirată de o experiență a scriitorului, care s-a prăbușit în deșertul Sahara, alături de copilotul său, și a supraviețuit în mod miraculous. În nuvelă sunt mai multe simbolisme ce pot fi explicate prin experiența autorului, precum numele asteroidului, Trandafirul (Rose).

 

Animația regizată de Mark Osborne, deși se bazează pe nuvelă, reușește să aducă un plus față de nuvelă și să prezinte procesul de maturizare al copiilor și ce presupune acesta. Acțiunea se învârte în jurul unei fete (Mackenzie Foy – Interstellar) care are viața planificată riguros de către mama ei (Rachel McAdams – Sherlock Holmes). Deși fata respectă programul impus de mama sa, aceasta începe să fie atrasă de povestea spusă de un vecin bătrân – aviatorul (Jeff Bridges – Seventh Son) despre un mic prinț (Paul Rudd – Ant Man) venit pe Pământ. Din distribuție mai fac parte Marion Cotillard (Macbeth), Benicio Del Toro (Sicario) și James Franco (Homefront).

Deși este o poveste pentru copii, aș spune că poveștile sunt cele care fac diferența dintre copii și adulți, copiii fiind cei care încă cred în ele. Pe masură ce copiii încep să crească și se maturizează, aceștia se concentrează pe ceea ce trebuie să facă zilnic, precum serviciul și uită poveștile în care credeau când erau mici. Dar povestea micului prinț poate face adulții să înceapă să creadă din nou în povești.

Filmul este foarte apreciat de copii, deoarece în film copiii sunt cei în jurul cărora se învârte toată acțiunea, iar copii ce privesc animația se identifică cu personajele. Dar asta nu înseamnă că filmul nu poate fi vizionat și de către cei mari. Este un film bun de văzut de părinți împreună cu copiii, povestea fiind una pe care orice copil ar trebui să o știe.

The Little Prince rulează în cinematografele partenere Intercom Film începând de vineri 4 decembrie. Vizionare plăcută!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *