Cinefil – The revenant

No Comments

Revenant - posterDe ieri rulează pe marile ecrane The Revenant. În caz că n-ați auzit de el, este unul dintre filmele favorite la celebrele premii Oscar.

The Revenant este o ecranizare ce are la bază povestea adevărată a lui Hugh Glass, un explorator american, frontierman, rămas în istorie pentru că ar fi supraviețuit atacului sfâșietor al unui urs grizzly. Această faptă eroică, ajunsă la cea de-a doua ecranizare (după Man in the Wilderness (1971)), acum în regia lui Alejandro González Iñárritu ar putea fi povestea ce-i aduce lui Leonardo Di Caprio mult dorita statuetă de aur.

În film, Hugh Glass (Leonardo Di Caprio ) este atacat de un urs, iar apoi abandonat de partenerii săi, fiind lăsat drept mort. Motivarea sa de a se răzbuna pe Fitzgerald (Tom Hardy) îl ajută să supraviețuiască chiar prin gerul năpraznicși prin greutățile ce-i sunt aduse în față de viața în sălbăticia pădurilor americane din anii 1820.

O poveste foarte bună, bine pusă în scenă și excelent interpretată. Filmarea peliculei s-a făcut câte o oră pe zi, în ora de aur pentru a folosi numai lumina naturală, conferind astfel atât un plus de realism cât și o calitate deosebită. Vorbele sunt prea mici pentru a putea descrie această capodoperă cinematografică, pe care unii, cum ar fi CTP, nu prea au apreciat-o. E drept, unele scene par exagerate (sau poate chiar sunt), iar altele nu sunt fidele istoriei, însă per total, The Revenant rămâne un film minunat care nu trebuie ratat.

Mie mi-a plăcut mai mult interpretarea lui Tom Hardy, al cărui rol negativ pare a ieși mai mult în evidență prin răutatea sa. Oricum, cariera sa pare a fi pe un trend ascendent, în ultima perioadă având numai roluri bune (Legend, Child 44).

The Revenant rulează în cinematografele din România fiind distribuit de Odeon Film. Vizionare plăcută!

Categories: Cinefil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *