Cinefil – Transformers: Age of Extinction

No Comments

Transformers poster afisTransformers: Age of Extinction

Specia planetei noastre se reface după dezastruoase evenimente legate de luptele cu roboții altor ținuturi galactice, iar Autoboţii şi Decepticonii dispăreau ușor unul după altul. Acum niște oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este timpul să învăţăm din greșeli, forţează nota  tehnologiei peste limita controlabilă. În tot acest timp tot ceea ce ne înconjoară devine centrul de interes al unei străvechi şi puternice ameninţări a Transformerilor. Cel puțin așa este educată opinia publică prin tot mai multă propagandă guvernamentală. Povestea debutează cu un inventator din Texas care face o achizitie surprinzătoare a unui camion dezafectat. Noul produs pare a fi legendarul Optimus Prime, fapt care atrage puternic atenția autorităților care îi fac o vizită.

Pelicula impresionează enorm cu efectele speciale și o imagine impecabil redată. Avem în fața noastra un film de lungă durată care te ține cu sufletul la gură. Acțiunea continuă parcă are grijă de tine să nu plictisești, asta datorită cadrelor și spectacolului tehnologic la care asistăm. Se pare că echipa de producție a urmat pas cu pas efectele hollywoodiene și iese pe piață cu un block-buster cu încasari bune chiar de la lansare.

Seria Transformers continuă cu al patrulea film regizat de Michael Bay, ajutat de Steven Spielberg, Mark Wahlberg și Jack Reynor star. Șcenariul este scris de Ehren Kruger. În rolurile principale îi găsim pe Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Stanley Tucci, Kelsey Grammer.

Deja cred că știți că am obiceiul să afișez părerile generale ale site-urilor de rating: IMDB oferă un rating de 7.6 iar rottentomatoes.com un tomatometru de 50% cu o audiență de 98 %.

„Michael Bay continuă să orchestreze simfoniile de distrugere și bombardament, acum proiectează roboții în Hong Kong și alte parți din China.” Maggie Lee – variety.com

Drew McWeeny de la hitfix.com consideră că sunt puțini filmmakeri care au curajul să încerce efectele la o scală atât de mare. Regizorul parcă lucreză din ce în ce mai bine și își pune deasemenea echipa să execute o muncă migăloasă. Se pare că totodată introduce în rândul personajelor un sentimentalism protector care a mai fost întâlnit în Armageddon.

Ne bucurăm practic de un film în care principalul atu sunt efectele, Transformers este recomandat a fi urmărit pe marile ecrane. Altfel nu putem aprecia corespunzător lucrarea cinematografică prezentă.

Iubitorii de tehnologie, gamerii, amatorii de filme SF, etc… pot aprecia puternic acest film. Iar publicul larg poate încerca cu încredere ceva captivant. Premiera Transformers: Age of Extinction, are loc în țara noastră pe 27 iunie și este distribuit de RO IMAGE.

Vizionare plăcută!

văzut de Vlad Trif în iMAX – Cinema City Cotroceni

9 Responses to “Cinefil – Transformers: Age of Extinction”

  • Litere Stacojii says:

   Salut, imi cer scuze pentru spam, insa vreau sa te invit la un concurs cu premii in bani.
   Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la intrebarea: „Daca te-ai trezi intr-o dimineata cu o importanta suma de bani, ce dorinte ti-ai indeplini?”
   Mai multe detalii aici: **link moved under user information**
   Multumesc!

 

Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *