SEO – cum si cand?

30 April , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

SEOProbabil știți reclamele cu “ne pasă de sport, poate prea mult”. Mie îmi pasă de SEO. Mă rog, cel puțin până-mi dă Google Page Rank.

Din această cauză, nu public articolele până nu se face bulinuța aia de SEO verde. Ca să fie conținutul relevant. Să primesc și eu o evaluare bună de la nea’ Gogu. Că tot face verificări acu’ în mai. De abia aștept.

O să aștept această actualizare de PR la munte, la aer curat, să pot sărbători intens alături de celelalte zile de Paști care mai sunt în perioada asta de după 1 mai. Că vorba aia, ori suntem petrecăreți, ori nu mai suntem. Așa-i și cu bloggingul, ori facem SEO, ori nu mai facem.

Cum faza asta cu SEO ar putea fi sintetizată într-o care mai groasă decât DEXul, deocamdată urmez sfaturile pluginului, așa că până la PR o să am numai articole verzi. Apoi om vedea noi. Cine știe, poate se schimbă regulie de relevanță și SEO va fi diferit, poate nu va mai fi necesar ca fiecare articol să aibă minim 300 cuvinte și o poză… nu se știe niciodată.

Până atunci, că mai sunt câteva zile, o să fiu băiat cuminte și o să joc după reguli. Cel puțin pe blogul ăsta, că celălalt oricum ajunge-n iad. Sau, judecând după flăcări, e deja dat dracu’. Ceea ce nu e chiar rău. Mai rău e că se simte căldura de la flăcările iadului în atmosfera de zi cu zi. Și când vezi că sunt 36*C în termometru, ți se cam rupe de SEO (conexiunea la net).

În încheiere, o să vă dau câteva sfaturi despre SEO, măcar așa, pe ultima sută de metri să mai faceți ceva modificări. Scrieți mult. Cu cât mai multe articole unice, cu atât mai bine. Are Google ce să indexeze. Încercați să stabiliți un punct central al articolului, nu să bateți câmpii pe șapte subiecte, așa cum voi face .eu după PR. Și ultima, dar cea mai importantă, regulă ar fi aceea să puneți link către blogul meu. Dacă linkați către un blog relevant, pe lângă ping-backul pe care-l primiți, mai vă dă și Google un bonus.

O să vedeți rezultatele de SEO peste câteva zile. Spor!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *