Event – 1 iunie

No Comments

1 iunieZilele următoare, când se împlinește fix o lună de la marea miciadă, vine un nou motiv de sărbătoare: Ziua internațională a copilului. Chiar dacă ea se sărbătorește la date diferite, în funcție de diferitele țări în care există, în România va fi pe 1 iunie.

Pentru că sunt convins că nu toată lumea știe, dar și pentru că e un aspect interesant al acestei sărbători, Ziua copilului a fost menționată pentru prima dată în anul 1925, când la Geneva, în cadrul Conferinței Moniale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiiilor, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Cu toate acestea, Turcia sărbătorise deja pentru prima dată Ziua Copilului la 23 aprilie 1920.

Chiar dacă este un motiv de bucurie în general pentru cei mici, asta nu poate sta în calea fericirii copilului din tine. Te poți simți la fel de tânăr ca pe vremea grădiniței. Bine, nu e chiar recomandat să mergi în toboganele mici din parcuri sau în locurile de joacă. Dar puteți merge în parcuri să vă jucați sau să alergați alături de cei mici.

Dacă vă simțiți singur în parc, copiii nefiind acolo datorită părinților prea responsabili care nu-i lasă să se joace în ploaie (da, va ploua), puteți asista la unul dintre evenimentele organizate special cu ocazia acestei sărbători.

În cazul în care sunteți părinte, puteți duce sărbătoritul zilei la unul dintre aceste evenimente, evenimente pe care le voi enumera pe scurt, în caz că vă căutați o activitate de 1 iunie. Eu vă recomand să mergeți la Teatrul Roșu să vedeți piesa De ce tocmai tu, însă nu este tocmai potrivit mediul pentru copil, fiind într-un Pub. Dacă nu aveți un exemplar sărbătorit de 1 iunie, mergeți la spectacol, eu l-am văzut și mi-a plăcut.

Pe cei mici îi puteți duce, în funcție de vârstă dar și de preferințele lor (că doar e ziua lor, au voie să aleagă), fie la un muzeu (Grigore Antipa sigur îi va încânta, mai ales că nu pot merge la Zoo din cauza ploii) fie la un concert, ceva. Nu, nu am glumit cu concertul. Mă refeream la unul pentru copii. Avem așa:

Concert LaLa Band la Arenele Romane – în cazul în care copilul e mai măricel și îi place muzica. Sau dacă e un adolescent care a văzut #Selfie și vrea să-l revadă pe Levent cântând.

“1 Iunie cu Piedone, Târg de dulciuri și jucării, distracție la maxim” – Cui nu-i plac dulciurile și jucăriile? Primarul sectorului 4 organizează acest eveniment în Parcul Lumea Copiilor în weekendul acesta.

Cișmigiul copiilor” – între 11 și 21 în Parcul Cișmigiu cei mici vor avea ocazia să petreacă o zi magică printre baloane, confetti, spectacole, concerte și multe altele.

Teatru de Ziua Copilului – “Fata Babei și gata Moșneagului” – ora  11

“2014: O odisee pământeană” – ora 19

Târgul Kidex 2014 – la Romexpo, târg pentru copii

Târgul cu povești de la Muzeul Național al Țăranului Român – dureză tot weekendul și îi va întâmpina pe cei mici cu jocrui, jucării, concerte, multe bunătăți și invitați surpriză

Sesiune de lectură la Teatrul Ion Creangă  – începând cu ora 16 cei mici vor putea redescoperi magia basmelor.

Grădina cu Artiști – Parcul Grădina Icoanei

Cam astea sunt evenimentele din București. Dacă vremea nu vă permite să mergeți la ce doriți, îl puteți pune pe cel mic în mașină și puteți merge în altă localitate. Dacă aveți un bebe care e mai greu de transportat cu mașina, găsiți scaune copii de la nichiduta pe net. Și veți putea conduce liniștiți chiar până la Cluj sau Constanța, unde mai sunt evenimente de 1 iunie.

La urma urmei, o singură dată pe an e ziua copilului, e păcat să stai în casă, nu?

Sursa evenimente: 121.ro

 

One response to “Event – 1 iunie”

    • Cinefil – Urma scapă turma | Andrei CiobanuAndrei Ciobanu says:

      […] de la 1 iunie, a-nceput vara. Și cum vara este anotimpul distracțiilor, lumea cinematografică nu se lasă mai […]

 

Categories: Event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *