Teatru – Aventură în patru – Teatrul Roșu

27 May , 2014 Andrei Ciobanu Teatru

Săptămânile trecute trecute am fost la repetiții. Duminica care tocmai a trecut, după pregătiri intense, a venit momentul premierei. Da, este vorba de mult așteptatul spectacol: Aventură în patru.

Și nu, nu e vorba de o aventură în patru dintr-aia la care vă gândiți voi. Că altfel nu scriam aici înainte de 12 noaptea, nu? E vorba despre o frumoasă piesă de teatru cu cinci actori. Că d-asta-i zice “în patru”.  Nu mai înțelegeți nimic, așa-i? Cam așa  stau lucrurile și cu dragostea. Câteodată se întâmplă lucruri greu de înțeles, dar frumos de privit. Presupun că e și mai frumos să le trăiești, dar trifoiul meu cu patru foi nu funcționează în domeniul amorului.

Puteți însă să vedeți o astfel de poveste de dragoste în spectacolul mai sus menționat. Când patru persoane se nimeresc pe același peron al unei gări mici de provincie în care nici măcar nu opresc toate trenurile, iar lumina se stinge… lucrurile se văd din ce în ce mai clar. Sau se simt, pentru că e greu de crezut că n-ați trecut măcar o dată printr-o situație măcar puțin asemănătoare cu cea a unuia dintre cele patru personaje puse în scenă de Bogdan Gagu. Dacă această mică probabilitate totuși se întâmplă, există al cincilea personaj care nu e implicat. Persoana singuratică din exterior care trăiește prin sentimentele altora.

Vagabontul de pe bancă a fost cândva om, dar dragostea lipsa dragostei l-a împins către băutură și a renunțat la tot ce avea. Mai puțin la speranța că iubirea-i va fi împărtășită. Și cum speranța moare ultima, a ajuns în micuța gară unde începe aventura noastră. Sau, mă rog, a lor.

Față de repetiții, acum am văzut și finalul piesei, neașteptat dar la fel de plin de umor. Decorul a prins foarte repede contur, chiar incredibil aș putea spune. Oamenii au reușit să facă o gară în două săptămâni, iar CFRul care are ditamai infrastructura, tot închide din ele. Costumele au fost și ele o noutate, cu toate că lui Cătălin Stelian îi stătea mai bine cu hainele de femeie, din Trăiește-ți fanteziile, decât cu cele de bețiv :). Glumesc.

Echipa, formată din Adelina Mihalcea, Silvia Gagu, Robert Neagoe, Cătălin Stelian și Cristina Diaconescu (în ordinea de pe afiș), sub atenta supraveghere (că de îndrumat, i-a îndrumat suficient) a lui Bogdan Gagu, va juca din nou spectacolul,  de această dată Pe iarbă. În cadrul deschiderii grădinii cu același nume, sub sloganul “Cultură la firul ierbii, veți avea ocazia să vedeți spectacolul într-o atmosferă inedită, până data viitoare când va reveni pe scenă, la Teatrul Roșu.

Până atunci:

“Morții cu morții și vii cu … viile.”

–          Cătălin Stelian – Aventură în patru

Aventură în patru

2 Responses to “Teatru – Aventură în patru – Teatrul Roșu”

    • Aventura in 4 | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE says:

      […] ps: Amicii mei Paul si Andrei au fost la repetitiile din culise ale spectacolului Aventura in 4. Impresiile lor le gasiti AICI si AICI. Andrei, intre timp, a scris si impresiile dupa avanpremiera. […]

 

Adelina MihalceaBogdan GaguCătălin StelianCristina DiaconescuRobert NeagoeSilvia Gaguteatruteatrul rosu

2 Responses to “Teatru – Aventură în patru – Teatrul Roșu”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *