Event – Alege-ți povestea – ediția 1

No Comments

Din obișnuință și, de cele mai multe ori, din superficialitate, oamenii judecă după aparențe. Vedem un produs și apreciem că e frumos sau scump, dar nu știm câtă muncă a necesitat și cât efort a depus cel care l-a creat. Și uităm să ne pese sau să ne gândim că în spatele fiecărui lucru, fiecărei creații, există o poveste.  De cele mai multe ori, această poveste este una foarte frumoasă.

Duminică seară (aseară, pentru cei ce-mi citesc articolele luni la prima oră*), am avut plăcerea să asist la proiectul “Alege-ți povestea”,  organizat de InDArt la Hangover Club.  Conceptul Alege- urmărește crearea unor punți de legătură între artiști și diversele comunități prin facilitarea accesului în spațiul creator al acestora. (comunicat oficial InDArt).

Cam asta s-a întâmplat. Am cunoscut oamenii din spatele artei. Oameni care au avut o idee și au pus-o în practică. Am aflat povestea care a generat acea idee creativă și care a mobilizat artistul. Povestea care a făcut posibilă exprimarea sentimentelor unui om printr-o manieră care nu-i era firească până atunci.

Adriana Dumitru, managerul unei mici companii de software din capitală a venit după o vacanță în străinătate cu ideea de a creea fotolii tip bean-bags într-o formă diferită decât tradiționala pară.  De ce? Pentru că voia unul iar în România nu se găseau.

Ioan M. Șerban este un scriitor care a scris o carte care poate fi citită în orice direcție, schimbându-i astfel finalul. Cu adevărat interesant e faptul că a început să-și scrie gândurile pe blog, fiind ulterior contactat de publicații și apoi de editura care l-a publicat.

De Cristi Martin ați auzit cu toții. Nu credeți? Mai gândiți-vă la reclama cu halatul. De această dată n-a venit în calitate de actor, ci ne-a prezentat hobby-ul său: paharele-bijuterie. Omu’ voia niște pahare pentru nuntă și nu i-a plăcut ce a găsit. Așa că a pictat el unele. S-au vândut și apoi s-a gândit să creeze mai multe. Adevărate bijuterii, unele decorate cu vopsea cu aur și cristale Swarovski. Le puteți găsi pe pagina lui: Martin Art.

Apoi am aflat povestea din spatele trupei Cats on the roof și i-am ascultat și cântând.  Am aflat că pisica din formație a fost/este actriță și că a ajuns cântăreață prin intermediul teatrului de improvizație. Se vede însă că în muzică nu improvizează.

Cam astea au fost poveștile de săptămâna asta. În fiecare săptămână vor fi altele, cu alți oameni deosebiți.

 

*Mulțumesc pentru alegerea de a începe o săptămână bună cu unul dintre articolele mele.

Categories: Event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *