Mărțișor virtual

1 March , 2014 Andrei Ciobanu Superblog

mărțișor mioriticAzi, de Mărțișor, sărbătorim de două ori. Întâi sărbătorim 1 martie, că-i sărbătoare națională și e frumos să vezi șnurulețe alb-roșii peste tot.

În al doilea rând, mai puțin important, dar nu lipsit de importanță, sărbătorim 1 an de existență a acestui blog. Da, fix pe 1 martie 2013 a apărut blogul mioritic. Am debutat cu un articol care anunța înscrierea turmei în concursul Spring SuperBlog, așa că o să creez o tradiție și voi anunța participarea la ediția din 2014, cu ocazia acestui articol.

După 12 luni de prezență online, Blogul Mioritic a ajuns să fie cotat de Google cu PageRank 3 și să devină o parte importantă din viața mea 2.0. Motiv pentru care i-am făcut cadou o prelungire “de contract”. Acum are hosting și domeniu încă 3 ani, perioadă în care are timp să devină o turmă de idei importantă în bloggingul românesc.

Pentru că azi se oferă mărțișoare, o să vă dăruiesc și eu unul. Virtual, însă cu aceleași gânduri bune. Deoarece m-am gândit târziu la ideea de a avea un mărțisor mioritic, anul acesta nu dispun de astfel de cadouri, dar la anul voi comanda, cu siguranța.

Ieri, văzând multitudinea de modele de mărțișoare, care mai de care mai urâte și mai scumpe, transformând o tradiție frumoasă într-un kitsch comercial, m-am gândit că ar fi interesant să existe un Mărțișor cu oițe. Atât miorița cât și mărțișorul fac parte din folclorul românesc, așa că nu văd de ce nu ar putea fi combinate. Dar la o căutare rapidă pe Google, am văzut că s-a mai gândit cineva la asta, motiv pentru care vreau să-l/o felicit, urmând ca în 2015 să cumpăr acest model de amulete.

Deocamdată, mă descurc cu ce am, iar acum, fiind în fața acestei pagini albe o să folosesc cuvintele pentru a vă ura “O primăvară frumoasă”, alături de blogul mioritic, bineînțeles.

4 Responses to “Mărțișor virtual”

  • Madalina says:

   La Multi ani Blogului tau si multa creativitate bloggerului. Si la mine luna asta se implineste 1 an de cand mi l-am facut pe al meu. Dar la partea de PR mai am de lucrat.

    • Andrei says:

     Mulțumesc pentru urări. La mulți ani și ție. Și la (PR) mai mare. La mine a crescut rapid datorita faptului că “bloggerul” avea vreo 3 ani de vechime la momentul lansării Blogului Mioritic.

 

1 martieandreiciobanu.eula mulți animărțișormioriticoiță


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *