Noul sandviș McMici – by McDonald’s

12 May , 2013 Andrei Ciobanu Diverse

În primul rând vizionați spotul publicitar de mai jos, pentru noii McMici.

Reclama McMici – MyVideo

Și am strâns câteva motive pentru care merita testat noul produs de la McDonald’s.

 1. E nou,.eu sunt curios și mai sunt și blogger, trebuie să mă gândesc la cititorii mei.
 2. E românesc, .eu sunt mândru că sunt român.
 3. E luna micului. De 1 mai se fac grătare, mai nou a apărut și scandalu’ lu pește.
 4. Reclama pare destul de îmbietoare, te face să vrei să mănânci niște McMici, ca la văr’su în curte.
 5. Eram în mall și îmi era foame.

Așa că am pus de un review ad-hoc, review care l-a inspirat pe tovarășu’ Emil să-mi fure ideea și profitând de întârzierea articolului meu, a scris primul pe această temă. Îl iert, că e mai micofil ca mine. Dar să recunoască public această ispravă.McMici McMici McMici

Să revenim la micii noștri, McMici proaspăt incluși în meniul fast-food-ului. Deocamdată pentru o perioadă determinată, de probă, de o lună. Dacă prinde la public, probabil va rămâne în meniu.

Am comandat un meniu McMici, mediu. Cu băutură bere, că nu poți să mănânci mici și să bei Cola, Fanta sau Sprite. E un fel de blasfemie. Oricum, lanțul de restaurante îți permite să alegi berea la oricare din meniurile sale. Un lucru corect, părerea mea, având în vedere că tot băutură e și că în multe cazuri, berea e mai ieftină decât băuturile carbogazoase. Și sigur e mai sănătoasă.

Sandvișul McMici este unul simplu, fiind compus dintr-o chiflă diferită de cele folosite la restul produselor, cu o formă destul de dubioasă, și mânjită cu muștar pentru a îmbrățișa mai bine bucata de carne (de mici).  Simplu. Fără alte ingrediente, fără ketchup, fără nimic. Ca să fie ca-n piață, la oamenii afumați de la grătarele încinse. (nu sunt rasist că n-am zis ce carne era pe grătar).

Și mușc din minunăție. Să simt și eu ce gust are McMici. Surpriză, un gust cunoscut. Însă nu din cauză că-l știu pe vărul tipului din reclamă. Mai iau o înghițitură și-mi mestec gândurile să-mi amintesc de mireasmă, iar memoria mea se oprește în… Bulgaria. Sandvișul avea același gust cu micii din țara vecină. Și chifteaua avea o textură asemănătoare, compactată, nu  elastică precum micii noștri. Șii un gust total diferit. Cu o aromă care eu am identificat-o ca fiind de chimion. Ingredient care se folosește în amestecurile de carne tocată din Bulgaria (probabil în lipsă de carne de cal), fie ele pentru mici, cârnațim chiftele, etc.. Dar probabil n-are bicarbonat în conținut. Deci primește o bilă albă  de la UE.

După McMici am luat un cheesburger ca să-mi schimb gustul de ne-mici din gură. E bun ca și produs, dar nu promovat ca fiind unul cu carne de mici. Pentru că n-are nicio legătură.

În schimb, mi-a plăcut extrem de mult inițiativa de a schimba obișnuitele uniforme ale angajaților cu unele mai românești. McLike pentru asta.

8 Responses to “Noul sandviș McMici – by McDonald’s”

  • Raluca says:

   Mie micii din Bulgaria mi s-au parut condimentati cu cimbru, nu cu chimion, iar gustul lor era pur si simplu de carnati. Singurul motiv pentru care as manca Mc’ Mici cred ca ar fi daca acestia ar fi singura optiune culinara in timp ce ma aflu pe o insula pustie si nu am avut noroc la pescuit.
   PS. Asteapta tu mult si bine sa recunoasca Emil ca ti-a furat ideea. Dupa ce iti va explica de ce nu poate face acest lucru in detaliu, te vei simti TU obligat sa-i ceri scuze, eventual sa -i platesti si niscai daune morale ca l-ai facut ” furacios ” de idei :) )

  • Roland S. says:

   Incep cu inceputul: am 42 de ani si am fost de 3 (trei) ori in viata mea la McD… Si, de fiecare data, din pura curiozitate profesionala. Ca sa vad cum fac ei anumite “chestii” (organizare, flux, circuitul alimentelor si alte marunţisuri plictisitoare pentru unul pentru care ” la inceput Dumnezeu a facut cerurire si pamantul, Apoi, facandu-i-se foame a facut McD…” Bref, NU sunt fan McD. Dar nici inamic, pentru ca prăşim în sectoare diferite.
   Ce am apreciat pana acum la ei, au fost reclamele: unele bune, altele de-a dreptul geniale ca impact.
   Cu aceasta ultima reclama s-a spulberat şi acest mit.
   McDonalds a devenit o firma romanească 100%. Care a inceput sa-si promoveze produsele facand apologia mitocaniei. Urmariti scenariul si textul reclamei si veti intelege ce vreau sa spun.
   Bravo McDonalds, astept cu nerabdare sa va intalnesc la Putna sau Voronet, cu inegalabilii vostri mcmici si un text pe masură, in care Stefan sa aiba un loc de cinste. Nu va mai dau idei, copywritter-ii voştri, cu mintea plecata de timpuriu in vacanţă ştiu, oricum,ce să facă.

    • Andrei says:

     În majoritatea statelor în care sunt prezenți, cei de la McDonald’s au produse reprezentative pt țara respectiva. Era oarecum firesc să fie și un produs românesc.

      • Roland S. says:

       @Andrei, nu m-ai inteles. Nu am NIMIC cu produsul, nici cu fanii McD, ci cu reclama care face apologia mitocaniei. Din partea mea McD poate de maine sa faca hamburgheri cu sarmale, cu parjoale, cu praz sau carnati de Plescoi, mi-e ABSOLUT egal, Ceea ce m-a deranjat este modul in care este promovat produsul. Dar, in definitiv, “de gustibus (…) non disputandum”.
       Oricum, nu sunt singurii care sar calul. Adu-ti aminte de reclama pentru pasta de dinti Parodontax, care debuteaza cu un scuipat cat o basca de strungar pe ecran…
       Astept cu groaza reclama pentru Imodium (un remediu alopat pentru diaree acuta nespecifica sau diaree cronica). Care daca va fi facut pe calapodul celei pentru Parodontax, va fi, sa ma ierti, o reclama de tot rahatu’.
       BTW, am o curiozitate: lucrezi la McD sau esti copywritter?

        • Andrei says:

         Nu lucrez și nu am nicio legătură cu ei. Spuneam doar că ei se adaptează. Au inclus în meniu un produs iar apoi au făcut o reclama pentru el. Majoritatea “mancatorilor” de mici vor aprecia acest gen de reclama. Asta e publicul majoritar: consumator de mici, Unirea, manele, filme cu țigani și cancanuri despre vedete de carton.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *