Revelație despre păr

11 October , 2013 Andrei Ciobanu Superblog

părAstăzi mi-am dat seama că nu mă gândesc suficient de mult la părul meu. Și cred că rămâneam așa, indiferent față de propria-mi podoabă capilară, dacă nu mi se atrăgea atenția în cadrul SuperBlog 2013, cu proba despre păr.

Așa se face că fiind întrebat ce probleme am avut eu cu părul, am realizat că nu am stat niciodată atenție miilor de fire care-mi acoperă scalpul să nu mă bată soarele și să zică lumea că-s bătut în cap (de soare).  Singurele ocazii în care mă gândeam la păr era atunci când trebuia să-l tund. Să fie asta o problemă? Că îmi crește părul prea repede?

E o chestiune foarte interesantă. Pe de-o parte există oameni care vor să aibă păr. Și nu au. Și le trebuie tichie de mărgăritar. Și cheltuie sume de bani pe tratamente și operații și implanturi și peruci și alte chestii, doar pentru a fi în rândul oamenilor păroși.

A doua categorie este formată din oamenii cu exces de păr. Care vor să scape de păr, în special de pe corp. Și apelează din nou la multiple tratamente pentru a avea pielea curată precum fundul unui bebeluș (sau asta era din altă reclamă?).

A treia categorie, cea a oamenilor care se mulțumesc cu cât păr au, reprezintă majoritatea populației. Oamenii se împacă cu ideea că într-o zi vor albi, iar peste ceva vreme riscă să rămână fără podoaba capilară. Și conștientizează că e o evoluție firească și nu trebuie oprită pentru că are un farmec aparte, ca fiecare lucru.

Și că tot vorbim de păr, mă gândeam că omul e singura specie al cărui păr crește suficient de lung încât e musai să fie tuns. V-ați gândit la asta? Chiar dacă nu folosești nu știu ce tratament natural gen Gerovital Plant Tratament (de la Farmec), părul tot îți crește. Poate nu la fel de des și frumos, dar el tot va crește. Și va trebui să-l tunzi.

Mai știți vreo specie la care să se întâmple așa?

Model foto: Nina Dobrev

4 Responses to “Revelație despre păr”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *