Room Escape – 60 minutes – maraton

No Comments

Aseară am dat curs unei invitații de a reveni în circuitul blogosferico-escapist. Pe scurt, am acceptat invitația Iuliei de merge la 60 minutes Escape și de a le vizita camerele. A fost super distractiv.

Cu o echipă nouă, alături de mine fiind (în ordinea numelor de pe tricou ) Iulia, Andreea, Alex și Andrei, am decis să evadăm din camerele ascunse pe strada I.L. Caragiale. Cei de la 60 minutes Escape au la dispoziție trei camere (Prison Break, Black Magic, Spy) și mai construiesc încă două (cu tematică surpriză). Inițial aveam de gând să jucăm doar două camere, dar pentru că am fost foarte eficienți, a fost timp să intrăm și în cea de-a treia.

Prison Break, cameră ce l-ar fi ținut captiv pe marele Emil Călinescu, ne-a dat și nouă puțin de furcă, dar până la urmă am reușit să evadam cu toții din celulele închisorii cu vreo 4 minute înainte să vină gardianul care nu se știe ce gânduri avea cu noi. E o cameră cu un decor simplu (în general nu prea ai multe obiecte în celulele de închisoare), care-ți pune la testare îndemânarea și capacitatea de a lucra și cu mâinile, nu doar mintea. Spre deosebire de cealaltă Prison Break și de The Cell, aici nu ești încătușat la începutul jocului.

Black Magic / Camera vrăjitoarelor a fost surpriza serii pentru mine. Mă așteptam să fie o cameră mai plictisitoare, însă a fost de-a dreptul extraordinară. Decorul este foarte bogat, plin de obiecte care crează un ambient plăcut care abundă de magie. Ni se spusese că această cameră ar fi mai dificilă decât Prison Break, dar am reușit să găsim poțiunea magică după care plecasem în numai 30 de minute. Așa se întâmplă când ai vrăjitoare în echipă, știu cum ar gândi o soră de-a lor, lucru care eficientizează echipa.

Spy, ce-a de-a treia cameră, în care nici nu voiam să intrăm inițial, recrează atmosfera de zi cu zi într-un mediu corporatist. Cu mici excepții, acea cameră este fix locul de unde încerci zilnic să evadezi, înainte de trecerea celor 9 ore de program. Diferența majoră ar fi că aici te distrezi și ai șanse mari să scapi în maxim 60 de minute. Noi am evadat în 38 de minute, semn că unii dintre noi încă mai aveau chef să stea la birou.

Dacă v-am făcut curioși, vă recomand să dați o fugă până pe IL Caragiale, la 60 Minutes. Cei de acolo vă așteaptă cu brațele deschise, dar vor încuia ușile după ce intrați. Rezervări puteți face pe site-ul lor, aici. Distracție plăcută!

Categories: EscapeRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *