Cinefil – Dirty Grandpa/ Bunicul dezlănțuit

2 Comments

Bunicul dezlănțuit / dirty grandpa posterSe spune că „găina bătrână face supa buna”. La fel, Bunicul dezlănțuit (Dirty Grandpa) a reușit zguduie box-office-ul românesc, aducând în cinematografe 74000 de spectatori și reușind să devină filmul cu cea mai bună lansare cinematografică din acest an (conform datelor oficiale).

Pelicula, ce-i are în rolurile principale pe Robert de Niro (The Big Wedding) și Zac Efron (Neighbors), este o comedie americană mai atipică, în sensul că nu adolescenții sunt sufletul petrecerii, așa cum ne-au obișnuit până acum, și că și persoanele de vârsta a treia se pot distra. Chiar mai bine decât o fac tinerii. Probabil lui De Niro (72 de ani) i-a plăcut Last Vegas și a decis să mai joace un rol asemănător.

Cu numai o săptămână înainte de nunta sa, Jason (Zac Efron) este păcălit de bunicul său (De Niro) să meargă în Florida într-o mini-vacanță. Distracția nu întârzie să-și facă apariția, devenind un prilej pentru cei doi să se cunoască mai bine.

Pelicula este plină de umor, făcându-mă să mă gândesc de când nu am mai fost la un film la care s-a râs atât de mult în sala de cinematograf (probabil de la Cu ce ți-am greșit noi, Doamne). O astfel de atmosferă, plină de voie bună, în care toată lumea râde, îți amintește că, de fapt, ăsta e farmecul sălii de cinematograf, amplificând starea transmisă de film.

Chiar dacă anumite poante folosite în film sunt clieșeice, folosite în majoritatea filmelor americane de comedie (drunk face-painting), modul în care sunt puse într-un context mai mare, le face mai digerabile, contribuind la umorul general provacat de situațiile imprevizibile și amuzante în care se găsesc personajele pe parcursul poveștii.

Bunicul dezlănțuit e un film la care chiar v-ați putea duce cu bunicii, poate le dați idei și le amintiți de tinerețe (nu că s-ar fi dus ei în Florida, dar sigur au avut experiențe frumoase). Așa că, pentru o porție serioasă de râs, puteți merge la cinema, filmul fiind deja distribuit în România de Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!  

Categories: Cinefil

2 Replies to “Cinefil – Dirty Grandpa/ Bunicul dezlănțuit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *