Room escape – TruEscape – The lab

No Comments

Știți senzația aceea deosebită pe care o simți atunci când faci ceva pentru prima dată? De fapt, e doar o iluzie. E o primă dată în orice. De exemplu, zilele trecute eu am fost pentru prima dată la un escape room la care mai fusesem, Truescape.🙂

Știu, sună ciudat, dar e interesant.  Ideea de bază ar fi că punem prea mare accent pe noțiunea de prima dată și uităm să ne bucurăm de prezent. Asta e o lecție pe care o conștientizezi la un momentdat, dacă deschizi ochii și nu ești cufundat în obositoarea rutină.

Dar, să revenim la escape room, că nu suntem pe un blog filosofic. La Truescape am fost prin vara anului trecut. Atunci, camera lor, The office, de abia fusese deschisă, având ocazia să fim printre primele echipe care au intrat acolo, echipe de test care observau buguri și veneau cu sugestii bazate pe experiențele anterioare. A fost interesant, am reușit să evadăm și am dezactivat involuntar un sistem electronic (care, apoi a fost mai bine semnalizat pentru a evita asemenea accidente).

A trecut o vreme și la Truescape au venit alți oameni. Camera s-a transformat din birou într-un laborator din care patru chimiști încearcă să evadeze înainte să fie uciși de un tiran cu dorințe de a cuceri lumea. Echipa a fost în proporție de 75% aceeași (eu, Iulia și Emil), Andreea fiind pentru prima dată în această cameră.

De ce tot pun punctul pe ideea de prima dată? Pentru că am fost surprins să văd că decorul din cameră era aproximativ același cu cel pe care-l știam, cu toate că povestea camerei a fost schimbată. Inițial am fost dezamăgit și eram decis să termin repede puzzle-urile și să ies în primele 10 minute. Doar că, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, și chiar dacă decorul era la fel, jocurile erau unele noi, ba chiar unele dificile care ne-au ținut captivi până în ultimele 10 minute. Acum puzzle-urile au o tematică științifică și am înțeles că și decorul va suferi ceva modificări.

Da, e drept că majoritatea camerelor de room-escape se schimbă  periodic radical, însă se pare că, la urma urmei, chiar dacă decorul este foarte important pentru a te introduce în atmosfera de joc, esențiale sunt jocurile de acolo și faptul că ele sunt noi, constituie o schimbare esențială.

Așa că, dacă aveți drum pe la foișor, nu ezitați să treceți pe la Truescape, dar după ora 16, că atunci se deschide laboratorul. Mai multe detalii pe site-ul lor. Evadare plăcută!

Categories: EscapeRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *