S-au ieftinit zborurile interne. Urmarea?

Nu vorbesc despre ce s-a întâmplat, ci despre ce mă aştept să se întâmple: să crească cererea de servicii tip Rent a car.

Să vă explic, pe scurt, de ce: Bucureştiul este, cumva, mai norocos decât alte oraşe. Avem, de bine, de rău, două linii express, avem un tren, care chiar dacă nu duce el până la aeroport, tot poate fi folosit, deci avem ceva posibilităţi de a ajunge acolo. Alte oraşe nu le au nici pe acestea. N-or avea traficul aeroportului bucureştean (de fapt, din Otopeni), dar nu înseamnă că pasagerii ar trebui lăsaţi exclusiv în ghearele taximetriştilor.

Urmarea? Stau la mâna taximetriştilor care excrochează ori la mâna prietenilor cu maşină.

Degeaba ai avion cu 10 euro dacă tu mai dai pe taxi tot atât. Cică la Cluj poţi lua oricând taxi-ul în oraş, nu te ţepuieşte nimeni, însă daca mergi de la aeroport şansele să iei ţeapă sunt maxime. La Timişoara cam la fel. Iar drumul din Bucureşti până la Timişoara ori Cluj nu doar că-I scump, dar e şi lung. Pe lângă bani, pierzi şi extrem de mult timp. Time is money, nu?

Soluţia este, dacă ai carnet si dacă stai mai mult, să iei o maşină. Serviciile rent a car au apărut de mult timp la noi, însă, cumva, mă aştept ca atât ofertele din partea lor să fie mai attractive (şi poate mai numeroase, să apară alte firme de genul), dar şi cererea să crească.

Taxiurile cer sume astronomice pentru că îşi permit s-o facă. Trebuie convinse să nu mai facă asta. E clar că de bună voie nu vor renunţa.

Da, s-au ieftinit zborurile interne şi se pare ca vor rămâne la preţuri reduse permanent. Să ne bucurăm şi să facem economii cu adevărat (că dacă dai încă pe atât pe taxi, economia e aproape zero). Salutari ECONOME tuturor!

Categories: Diverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *