Cinefil – “Mr. Peabody & Sherman “

16 March , 2014 Loredana Costina Cinefil

Mr. Peabody and ShermanMr. Peabody & Sherman e un film de animaţie adorabil, care mi-a făcut seara tare bună şi vă spun de pe acum că îl recomand. E adevărat, îmi plac mult animaţiile, aşadar, filmele colorate, cu poveşti amuzante şi personaje adorabile mă fac să nu pot fi obiectivă, deci ar trebui să ştiţi că voi spune doar lucruri bune.

Mr. Peabody e un câine, dar nu unul oarecare, ci un afacerist perspicace, inventator genial, om de ştiinţă, cântăreţ formidabil, bucătar excelent, medaliat olimpic. Pentru că a fost orfan şi nu a avut o familie, decide să îl adopte pe Sherman, un pui de…om, pentru a-i oferi ceea ce el nu a avut niciodată. Iar pentru a-i da lui Sherman şi o educaţie aleasă, Mr. Peabody inventează o maşină a timpului, cu care îl duce pe Sherman în diferite perioade istorice pentru a vedea cu adevărat cum s-au desfăşurat marile evenimente. Dar prima zi de şcoală a lui Sherman va aduce o serie de probleme care îi pun la încercare lui Mr. Peabody abilităţile de tată, îi duc în aventuri noi prin istorie şi provoacă o ruptură în continuumul spaţiu-timp.

E o poveste tare drăguţă, despre familie şi prietenie, acestea fiind temele centrale în animaţii de acest gen, dar mi-a plăcut mult că a fost ingenios realizată. Fiecare plimbare prin câte o perioadă istorică a fost plină de întâmplări amuzante şi fiecare personaj mult mai simpatic decât în cărţile de istorie. Culorile au fost minunate, dialogurile inteligente şi amuzante, răsturnările de situaţie uneori chiar neaşteptate. Şi e frumos realizat în 3D, unele filme în 3D îmi dau dureri de cap (la propriu). De data aceasta, am intrat în sală cu o durere de cap şi am ieşit foarte bine dispusă.

E clar o poveste pentru copii, dar o să vă distreze sigur şi dacă sunteţi nişte copii mai mari. :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *